Рядко го приготвям, но като цяло е лесен за приготвяне. Тестото е същото като на перде -пилаф с нохут .
За пълнежа всеки може да импровизира.
В случая аз ползвах:
1 чаша (от големите чаши за чай) ориз
3 с. л. Фин булгур
1 стрък праз
1 морков
100 гр нохут
300 - 400 гр. Сварено пилешко месото (може и от консерва)
Черен пипер на вкус
Сол на вкус и други подправки по ваш вкус
2 с.л. Зехтин или олио
Запържвам праза и морковите, добавям ориза, булгура и накрая пилешкото и заливам с вода. Количеството вода съобразявам с това съотношение, което е посочено на опаковката на ориза.
През това време приготвям тестото.
След като е готова плънкат,разстилам по-голяма част от тестото е предварително намазана и поръсена със сусам тава с ринг и пълня. Отгоре слагам останалата част от тестото,което е разтопено долу горе колкото е размера на формата. Моята е 26 см. Пека до зачервяване в предварително загрята фурна на 200 °.
На мен ми остана малко от плънката, която допълнително добавях към всяко парче перде-пилаф.
Направих и хумус за разядка заедно с пилафа. Много се хареса и определено ще приготвя по често.
Коментари
Публикуване на коментар