Перде -пилаф с пилешко и праз

Рядко го приготвям, но като цяло е лесен за приготвяне. Тестото е същото като на перде -пилаф с нохут .
За пълнежа всеки може да импровизира. 
В случая аз ползвах: 
1 чаша (от големите чаши за чай) ориз
3 с. л. Фин булгур
1 стрък праз
1 морков 
100 гр нохут 
300 - 400 гр. Сварено пилешко месото (може и от консерва)
Черен пипер на вкус 
Сол на вкус и други подправки по ваш вкус
2 с.л. Зехтин или олио
 Запържвам праза и морковите, добавям ориза, булгура и накрая пилешкото и заливам с вода. Количеството вода съобразявам с това съотношение, което е посочено на опаковката на ориза. 
През това време приготвям тестото.
След като е готова плънкат,разстилам по-голяма част от тестото е предварително намазана и поръсена със сусам тава с ринг и пълня. Отгоре слагам останалата част от тестото,което е разтопено долу горе колкото е размера на формата. Моята е 26 см. Пека до зачервяване в предварително загрята фурна на 200 °.

Както обичам да казвам за този пилаф -лесно, вкусно и ефектно. 
На мен ми остана малко от плънката, която допълнително добавях към всяко парче перде-пилаф.
Направих и хумус за разядка заедно с пилафа. Много се хареса и определено ще приготвя по често.

Коментари