Нарича се марокански мраморен сладкиш, но всички около мен 20,30, 40 човека на които съм давала рецептата си ги наричаме марокански бонбони. А защо 'Ели'? Защото рецептата я знам от Ели.
А Ели ми дава страхотни рецепти.
Та Ели живее в Хага и там от позната мароканка знае за тази рецепта.
Много лесна с 'Уау' ефект на вкус!
Необходими продукти:
500 гр. Кешу (пържен солен фъстък)
200гр чаени бисквити
1 кутия кондензирано мляко (сладко)
1ч.л. Канела
1ч.л. Какао
Бисквитите и кешуто се смилат в блендер и се смесват с останалите съставки. Разстила се сместа в тава.
За отгоре :
300 гр бял шоколад
3 с. л. Олио
Разтварят се на водна баня и се полива отгоре.
50 гр черен шоколад
Пак се разтваря и се украсява.
Всичко това в хладилника и преди да се нарежи трябва поне 15 минути по-рано да се извади, за да не се напука шоколада при рязане.
А ако го нарежете на по-големи парчета, може да си го наречете пак сладкиш вместо бонбони.
Коментари
Публикуване на коментар