Сладкиш с грис и тиква

Ах, този грис... 
Все го забравям и всеки път, когато го използвам в някой сладкиш, ми иде само с грис да готвя. Защото резултата винаги е Уау, а приготвянето от лесно по-лесно. 
Този път казвам "Уау" разчитайки на дегустацията на дъщеря ми. Но тя е обективна и може да се разчита на нейните вкусови рецептори 🤗
Още повече, че изяде цяло парче през нощта. А тя след 19 часа не се храни...
Та по нейно описание сладкиша е много ароматен, лек, без накъртващо сладък вкус!

Продуктите, които ползвах са:
300 гр. Пшеничен грис
300 гр. Настъргана тиква
150 гр. Захар
250 гр. Кисело мляко
10 гр. Бакпулвер (1 пакетче)
5 супени лъжици олио
1 ч. л. Канела (може и малко повече)
За украса ползвах 200 гр. Сладкарска сметана. Но може и друго да използва според предпочитанията, както и да се поръси само с пудра захар.
Върху настърганата тиква сипвам гриса, бъркам с лъжица. После канелата, бъркам, после захарта и така всички продукти...
Получава се много гъста смес.
Сипвам в тава 26 см с ринг, която съм покрила с хартия за печене и леко омазнила с олио. Пека на 180 ° в предварително загрята фурна около 30 минути.  
До като чакам се наслаждавам на страхотния аромат на тиква и канела, който се носи в цялата къща!
И сладкиша е готов! 
Украсявате както си искате!
Мислех в сместа да добавя орехи, но забравих. За това поръсих отгоре. Следващия път ще е +орехи...
 
Други страхотни сладкиши с грис, които съм приготвяла е Сладкиша с компот от манго и Басбуса. Дори да не сте пробвали до сега, вярвайте, ще заобичате грис!

Коментари