Това е уникален сладкиш с грис. И защо до сега не съм го публикувала, а съм го правила толкова пъти, не знам.
Освен това е и много лесен- няма разбиване с миксер, няма много бъркане...
Кутия кондензирано мляко
Чаша разтопено маслото
Чаена лъжичка бакпулвер
2 чаши грис
Всичко се бърка на ръка.
Дъното се покрива на тавата (намазана с масло) с орехи или други ядки и се изсипва сместа. Пече се на 195 ° 35 минути.
Сиропира се със сироп: 1 1/2 вода и 1 чаша захар. Може да се капне лимонов сок или да се сложат настъргани портокалови корички в сиропа докато се вари. Сиропа се приготвя, когато сладкиша се пече и се сипва върху сладкиша 5-10 минути след като е изкаран от фурната. След като изстине напълно се обръща.
Тавата е с диаметър 23 см., чашата със съместимост около 180-190 гр.(когато сипя 200 грамов пакет с грис ми остават около 20-тина грама в пакета.
Уникален е!

Коментари
Публикуване на коментар