Това не са само новогодишни или празнични сладки. Това са идеални за приготвяне ей така и за без повод. А от дозата, която ще споделя излизат около 90 броя. Това е идеално за коледните празници, защото можем да почерпим много приятели и да споделим с повече хора. Аз обичам като ходя на село да нося. Обичам да черпя близки комшии,колеги, приятели. Така, че това са сладките в които търсим количество и ефект!
Пък и издържат в метална кутия 14 дни, а самата курабия-гъбка във фризер издържа 3 месеца. Действайте сега! Напълнете фризера с гъби 😂
После само леко , стоплете и си ги украсете по избор. Имам в блога и червени гръбки със захар. Избора е ваш!
Необходими продукти:
250 гр. Масло или маргарин
2 бр. Яйца
2 ч.ч пудра захар
4-5 ч.ч. брашно (след третата контролирано)
1/2 ч.л. сода бикарбонат
Есенция по избор (сложих лимонова)
Яйцата се разбиват със захарта и след това с размекнатото масло. Содата се загася в няколко капки оцет и се добавя. Накрая брашното контролирано. Тестото трябва да е меко. Слагам го в хладилника за около половин час и след това го накъсвам на малки топки около 8 гр. Тях ги слагам в гнездата на пресата. А, ако още нямате преса, време е. При рецептата с другите гъбки споделих и сайта откъдето поръчвам аз. Пека за по 2 минути от двете страни. Преста трябва да е предварително загрята и намалена. Не е необходимо втори път да се намаслява. Един път в началото е достатъчен.
За глазурата: Разтапям 200 гр. Черен или млечен шоколад с 2 с л. олио. Потапям шапките на гъбките и редя върху хартия за печене. Като стегне, приготвям бялата глазура от 1 белтък с около 180 гр пудра захар и лъжичка лимонов сок. Потапям пънчетата и и ги поръсвам с маково семе.
В моя случай ползвах половината доза шоколад, защото половината курабии (гъбки) замразих.
А, друг е въпроса,че страшно много се радвам на получените снимки.
Ами така де... Не е важно да имаш перфектното устройство, а идеите и фантазиите, които имаш са вяжни. Устройството може да направи най-качествената снимка, но не може да ти даде най-оригиналната идея за снимка.
А, ако си романтична душа като мен, може да напишеш и стихотворение по снимка.
Така направих аз по тази последната снимка и ми се иска да споделя...
Ако ти допадат моите рецепти, мисли, стихове и моята скромост може да харесаш фейсбук страницата ми и да последваш блога ми.
Коментари
Публикуване на коментар