Снощи като реших,че ще готвя няколко неща с патладжан и..... Сготвих!
Патладжанени пръчки, патладжан с доматен сос, патладжан със сметана.
Пръчките ги харесахме много. Сервирани с чеснов сос направо си е страхотно антре.
Пък и яз обичам всичко с патладжан и всичко в каквото има патладжан.
Пръчките са много лесни.
Необходими продукти:
2 средно големи патладжана
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. царевично брашно
Сол
1 яйце
5-6 с л. Олио за намазване
Начин на приготвяне:
Измивам патладжана, беля на ленти (не целия), нарязвам на пръчки и посолявам. Оставям на страна около 15 минути да си пусне горчивия сок.
После посипвам пръчките с е една чаша брашно и бъркам.
В отделна чиния смесвам чаша царевично брашно с чаша брашно.
Вземам пръчките, потапям в разбитото яйце и после в сметта с брашната. Редя ги върху хартия за печене, с която съм покрила тавата на фурната и също така съм намазала с олио. Накрая наредените пръчки също подписвам с няколко лъжици олио импекс до готовност в предварително загрята фурна на 200 °.
Серивирах ги със чеснов сос.
И разбира се с другите видове патладжан.
Напвих е една салата с нохут3,която страшно много се хареса и на която ще дам също рецептата.
Коментари
Публикуване на коментар