Торта "Павлова"

Не знам дали съм казвала, но с риск да се повторя ще ви кажа пак...
Всичкото мъже в моя живот е зодия Лъв 🦁
Дядо ми, баща ми, мъжа ми...
Ако имах син (а аз имам две дъщери) съм сигурна,че и той щеше да е лъв!
А, любовник нямам... 🤣🤣🤣 Но спорно е дали щеше да е лъв... Както и да е...
Като цяло харесват ми лъвовете. 
За най-важния лъв направих тази Павлова. За татко! Днес става на 64 години. 
Здрав да ми е! Опора и подкрепа ми е е той. Самочувствие ми е , сигурност ми е, понякога и дразнител ми е , но най-добрия баща е той! 
Една свежа лятна торта ,която ще пасне чудесно с чаша студено бяло вино е тази торта Павлова. В блога има и мини Павлови, но за пръв път приготвих голяма, оригинала.
Необходими продукти:
120 гр белтък
220 гр. Захар
2 с.л. царевично нишесте
1 с.л. ябълков оцет
За крема:
400 гр. Сметана 30% (от Лидъл)
2 с.л. пудра захар
1 пакет сметана за разбиване на д-р Йоткер (Ванилия)
За декорация:
Микс от малини, капини и боровинки 
Разбих белтъците като постепенно добавях захарта. След това добавих нишастето и оцета. Разбивам отново така,че спокойно да мога да обърна купата без меренга да мръдне.
Сипвам готовата смес върху тавата на фурната, която съм покрила с хартия за печене. Оформям от сместа блат с кладенче или издълбан блат. Суши се я предварително загрята фурна на 120 ° около 1 час. След като изключа фурната, държа блата още около 30 минути.
Докато блата изстива разбивам и крема.
Пълня това изстиналия блат инуктсявам с плодовете.
Слагам тортата в хладилника за през нощта, но не забравям да сложа и бутилка бяло вино! Наздраве!
За всички татковци ♥️

Коментари