Първи опит за направа на Павлова и то на мини Павлова, може да се каже сполучлив.
Знам, че всеки, който се наеме да приготви Павлова, е прочел историята на създаването на този сладкиш и за това аз ще прескоча тази част. Но пък ще спомена, че дълго време не се наемах да приготвя този сладкиш, мислейки,че нещо няма да ми се получи. Нищо подобно! С малко продукти, лесен и ефектен сладкиш! Не знам дали и голяма Павлова ще направя някога, но тези "мини" ще се правят...
3 белтъка
180 гр. Захар
1 и 1/2 ч.л. царевично нишесте
1 и 1/2 ч.л. сок от лимон
ванилия
За крема:
200 гр. Сладкарска сметана
3 с. л. Захар (може и без)
За украса :
Замръзни горски плодове
Разбиват се белтъците като постепенно се добавя захарта. След това се добавя нишастето, сока от лимон и ванилията. Готовата целувчена смес сложих в шприц и шприцовах върху хартия за печене като по средата оставях празно място за пълнежа.
Сушат се на предварително загрята фурна на 100 ° в продължение на час и половина. След това изключвам фурната, но не бързам да ги извадя, а изчаквам 15-20 минути.
След като изстинат напълно се пълнят с разбитата сметана и се украсяват с горски плодове.
Коментари
Публикуване на коментар