Катми

Това е рецепта с най-точните пропорции за катми. Това ще се готви често за закуска.
Сместта,която се получи беше точната. Успявах да кажа с нея по тавата за палачинки без да се разлива много или да е твърде гъста.
Необходими продукти:
2 яйца
300 мл. Топло мляко
300 мл. Топла вода
1 пакетче суха мая
1 с.л. захар
420 гр. Брашно
1 ч л. Сол
Начин на приготвяне:
Смесвам яйцата, млякото, водата, маята и захарта. Бъркам докато маята и захарта се разтопят. Пробавям брашното и солта и пак бъркам до еднородна смес. Покривам с съда със сместа и оставям да постои 30 минути. След това в сгорещена намазана с олио тиган за палачинки слагам по един черпак от сместа и пържа. Като сипя, пак с черпака разнасям сместа по тиганчето, защото самите катми не се разливат като палачинките. Преди да обърна леко омазнявам повърхността с олио.
И това е! Страхотни за закуска. Получиха ми се 8 броя. Това съвсем не е малко, защото максимум с две човек би се наситил. Но ако решите може да усвоите дозата или да ги правите с малък черпака за повече бройки.
Децата го обичат както с щоколад, така и с чаша домашно кисело мляко.

Коментари