Банички

С риск да се повторя, но пак да си кажа, че всякакви разновидности на баницата са добре дошло в нас. Всичко обичаме баница, а за мен любима за приготвяне закуска през почивните дни. 
Мислех да правя баницата с царевично брашно, но се оказа, че имам одрински кори, но за баклава. Никакъв проблем, но няма да ми напълнят тавата, защото са по-тънки и фини от стандартните Одрински кори, с които правя баницата. 
Реших... На охлювчета ще е. Майка ми ще каже на розички, но аз казвам на охлювчета.
Необходими продукти:.
1 пакет кори (в случая одрински за бакалва, но може и други)
1 кисело мляко (400-500 гр)
4 яйца
1 ч ч. Царевично брашно
1 пакетче бакпулвер
100 -150 гр Сирене
2/3 ч.ч. Олио 
За намзване: 1 бр яйце с малко прясно мляко
Сусам и чороту за поръсване
Начин на приготвяне:
Яйцата ги разбивам, към тях прибавям киселото мляко, царевичното брашно, олиото, бакпулвера и сиренето.
За 8 броя охлювчета ми трябваха 18 кори.
Вземах ги по две като първо намзвах едната с олио, отгоре поставяме другата и мажа цялата кора с плънката. Навивам на руло, после на охлювче и поставям в тава покрита с хартия за печене.

 И така с останалите охлювчета. Накрая ги намазвам с разбитото с прясно мляко яйце. Този път към тях прибавих и малко от плънката, която беше останала.
Поръсвам ги със сусам и чороту и във фурната (предварително загрята) на 250°.

Коментари