Вкусна баница с царевично брашно

Май вече съм казвала, че баницата съм я правила във всякакви варианти или с това с каквото имам. И с кисело мляко, и с прясно мляко, и със сирене, и със спанак и с лимонада, и със сода, и със, и с всичко...
Но се оказа, че не съм правила баница с царевично брашно!
В този ред на мисли...
В повечето случаи от моите запознанства с нови хора, първите ми впечатления винаги са били критерий за по-нататъшните ми взаимоотношения с тях... И не съм грешала. В повечето случаи!
Тази баница е свързана с човек, с който първите ми впечатления жестоко са ме подвели! 
Някои хора на пръв поглед изглеждат студени, в изказа си са една идея по-груби, но вече знам, че точно тези студени хора са най-топлата душевна компания, че грубия им изказ е защитна реакция на може би вече ранената душа. 
Та моето Второ впечатление ми позволи да спечеля такъв човек в приятелския си кръг и естествено да науча и за най-вкусната баница!
Необходими продукти:
4 яйца 
1 пакет Одрински кори (или по-дебели кори за баница)
1 1/2 кофичка кисело мляко
1 ч. ч. Царевично брашно 
1 ч.ч. олио
1 пакет бакпулвер 
150- 200 гр сирене 
Приготвям сместа с посочените продукти. Отделно натрошавам сиренето.
Мажа всяка кора, поръсвам със сирене и навивам от тясната част. Но режа (деля) корите на две, че иначе стават много дебели като се навиват целите.
И така ги нареждам. Накрая с тази смес заливам отгоре, нарязвам баницата (може и след печене) и леля във фурна на 250°.
*Може по избор да поръсите с чороту на или сусам.
* Пак по избор може още докато е гореща да намажете с масълце. 


За тази баница не е нужно Второ впечатление! 

Коментари