Торта Баунти

Това е един много сполучлив сладкиш. Наричам го торта, пък вие, ако искате сладкиш, ако искате само Баунти.
Когато за пръв път приготвих сладкиш с грис (Басбуса), бях го приготвила за наши приятели, на които щяхме да ходим на гости - Дидка и Джелил. 
А, Джелил пък беше приготвил тази торта Баунти. И за моя изненада и тя е с грис...
И за един ден заобичах гриса във всичките му форми 😉
Та, малко за Джелил да ви кажа. Братовчед ми е. Кулинар, естет и най-големия джентълмен, който познавам. Аз много обичам да готвя за Джелил. Защото анализира, усеща всяка една съставка в храната. Единствения човек, който оценява цялостния процес на готвенето, до сервирането, поднасянето и т.н. С една дума ценител. 
И не знам защо до сега защо не съм споделяла тази рецепта.

 За основата:
300 гр Бисквити Роден край (какао)
130 гр. Мляко
200гр черен или млечен шоколад
Всички сухи съставки в блендера и заливам с топлото мляко. Сипвам в тава с диаметър 23 см.
За кокосовия слой:
100 гр кокос
500 гр прясно мляко
70 гр пшеничен грис
100 гр захар
Пшеничния грис,захарта и малкото ги смесваме и на котлона докато се сгъсти. Като се сгъсти махам от котлона и прибавям кокосовите стърготини.
Сипвам върху основната и в хладилника да стегне 
Ганаша:
100 гр сметана
100 гр черен шоколад
Слага се след като кокосовия крем стегне. 
Аз украсих и с млечен шоколад.
Ей това обичам аз... Освен да готвя и,  да снимам, а и да говоря за хубави хора, събития, случки й емоции покрай тези рецепти. 
Ако ви допадат рецептите може да погледнете и страничката във фейсбук и да я последвате : https://www.facebook.com/profile.php?id=100090528954667
Ако я приготвите, задължително ще повторите! Да ви е сладко 🤗

Коментари

  1. а аз обожавам да гледам, да чета всичко което пишеш, да пробвам рецептите ти 🥰 тази определено ще е следващата обичам кокос 😇

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар