Напоследък и дребните сладки много ми допадат. Много стават, удобни са за пренасяне за почерпка... като цяло напоследък са предпочитани.
Направих брауни-курабии. Но! Имам нов съд за бисквитки, стъклен. Не се напълни само с тях и трябваше да измисля и други бисквитки. Имах и фъстъчено масло. Пак от мама. И така бисквитки с фъстъчено масло. Детето каза, че и напомнят на вкус на ореховки...
Ползвах:
120 гр. Фъстъчено масло
125 гр. Масло или масло за готвене (меко)
1 брой яйце
1 ч.ч.захар
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
Щипка сол
2 ч ч брашно
1 ванилова захар
2 с. л. Прясно мляко (може и без)
Първо бъркам захарта и маслото, после добавям фъстъченото масло, ванилията, след това брашното омесено с бакпулвера, содата и солта. Готовото тесто оставям увито в хладилника за 30 минути. После с част от тестото правя малко топчета и пека. Стават като мони курабии. Останалата част разточвам и режа кръгове. Стават бисквитки. Пека на 190° в предварително загрята фурна.
А, брауни-курабиите също си заслужават.
И стъкления ми съд за бисквитки страхотен! А, може да не е само за бисквитки. Знам ли 🤔
Вие за какво бихте го ползвали?
Тука оставям още една снимка. Защото обожавам да снимам и случайно докато разглеждах книгата, която беше върху маста, ми хрумна идея. И, тихо! Мъжа не трябва да знае. Книгата е негова. Вече с една малко мазна страничка. Впрочем, две са! 🤗🤗🤗 На другата снимах брауни-курабиите.
Но... Изкуството иска жертви. 🤗
👏👏👏
ОтговорИзтриване