Брауни - курабии

Мама днес направила брауни - курабии, снимала и ми пратила, после и във Фейсбук качила снимка. Ами изкушава ме...
Но последния месец по отношение на сладки, тестени и някои други храни, изкушението ми е по-скоро желанието ми да ги приготвя и аз, а реално не ги ям.
И знаете ли защо? 
Защото толкова много съм яла, яла, яла, че имам запас за две години напред ☹️
Свалих 15 килограма за 1 месец Гладолечение, но имам поне още 20 за махане. Дано и те се стопят! 
Та, може да съм спряла да ям, но не съм спряла да готвя. Дори сякаш повече ми се готви!
Естествено мама като не може да прати курабии, прати веднага рецепта и аз се заех с приготвянето им. Пък те лесни, лесни, лесни....
Тука ще сложа снимка от втори опит (шоколадовите капки са неразтопени).

Необходими продукти: 
 200 гр. Брашно
190 гр. Пудра Захар 
280 гр. Кисело мляко
100 гр. Какао
1 ванилия
1ч.л. бакпулвер
50 грама масло (меко)
1 бр. Яйце
Около 150 гр. Шоколадови капки 
Щипка сол

Всичко без капките омесвам и се получава едно лепкаво тесто. С намазнени ръце късам и правя топчета,които леко притискам върху тавата. Предварително съм сложила и хартия за печене.
Накрая поръсвам и леко притискам капките. 
Пека на предварително загрята фурна на 180°. Моите бяха готови за 13-15 минути.

Мама беше ги направила само със капки от черен шоколад, а аз, и със бял.  
Нейните бяха от по -дребните,които не се топят бързо, а моите по-големи и топящи. Но важното е, че се харесаха много!
Меки, топящи се в устата ♥️
Тука оставям още една снимка. Защото обожавам да снимам и случайно докато разглеждах книгата, която беше върху маста, ми хрумна идея. И, тихо! Мъжа не трябва да знае. Книгата е негова. Вече с една малко мазна страничка. Впрочем, две са! 🤗🤗🤗 На другата снимах бисквитките с фъстъчено масло.


 

Коментари