Пастет от пилешки дробчета

Миналата седмица видях е една от кулинарните групи страхотна снимка на пастет. За рецепти много съм чела (макар и да не съм правила), но снимката беше номер 1. Веднага си помислих,че мига да приготвя нещо такова когато ми пристигне новия сервиз. Няма да ми омръзне да казвам,че обожавам сервизи, чашки, вилички, лъжички и всичко това снимано от мен. 
Името на дамата, която споделя снимката и рецептата e Sevgi Oz.
Та, вдъхновена от нея, сега и аз споделям.
Необходими продукти:
500 гр пилешки дробчета
1 бр. Лук
3 скилидки чесън
2 с. л. Краве масло
1-2 с. л. Бяло вино
Сол и черен пипер на вкус
За заоечатване: Разтопено масло 
За украса: микс от зелени подправки и пресен магданоз.
 
Начин на приготвяне:
Измих и почистих дробчетата и ги задуших със лука и чесъна. Прибавих сол.
След като са готови, дробчета заедно с лука и задължения чесън поставих в купа, прибавих черен пипер, виното и маслото, и пасирах. Готовата смес разпределих в купучки. За да се запечата пастета, разтопих няколко супени лъжици краве масло, обрах пяната и залях купичките с пастет. Украсих с микс от зелени подправки и пресен магданоз. Върху единия пастет сложих и зеънцаот замразени малини - за контраст. 
На тези мои нови купички им спретнах възможно най-доброто посрещане.
И им обещавам, че ни чакат още много бъдещи вкусотии, които ще споделям.
Днес е код зелено...И знаете ли защо?
Не знаете, защото тепърва ще споделя една паста Диня 🍉
А, за по сигурно може да последваш блога


Коментари