Паста Диня

Казах вече, че днес е код зелено...
Паста Диня направих...
Заедно с детенцето. Много иска да помага, много иска заедно да правим сладкиши, но ме зарязва когато приключим с миксера. 
От там нататък съм аз... После в паста с дегустацията пак се включва и така...
В блога има споделени спаначена торта. И това е нещо със спанак, но е паста. 
Лесно е когато е с тази фирма за кекс с хлътнало дъно. Обръщаш и пълниш средата. Винаги сполучливо печене.

Необходими продукти:
4 яйца на стайната температура
1 водна чаша с връх захар
130 гр  олио
1 водна чаша пасиран замразен спанак (пасирам с малко олио)
Ванилия
1 бр. Бакпулвер
2 1/2 водни чаши брашно 

За белия крем:
2 1/2 водни чаши млякото
3 супени лъжици захар
1 1/2  с.л. царевично нишесте
1 с л. Брашно
1/2 с.л. масло
Ванилия

За червения сос:
10 замразени ягоди
10 замразени малини
80 мл вода
1 -2 с .л. захар
2 ч.л. царевично нишесте
Шоколадови капки за украса (семките на динята)

Тестото се приготвя като се разбива с миксер в изброявания ред. Накрая добавяме брашното в което предварително сме сложили и бакпулвера. Получената кексова смес сипваме в намазнена тава и печем в предварително загрята фурна на 170 °.
След като кексовия блат е готов, приготвям белия крем като всичко изброено слагам в малка тенджера и бъркам постоянно докато почне да бълбука. 
Готовия крем изсипвам върху вече изстиналия блат и се залавям с червения сос.
Минавам заразените плодове през блендер. Сипвам ги в тенджера заедно с водата захарта и нишестето и бъркам докато се сгъсти и започне да бамбука.
След около 10 минути разнасям върху белия крем внимателно с лъжица. Изчаквам още малко и поставям шоколадовите капки. И синята е готова. А за консумация след около 2 часа. 
Докато чакаме да опитаме, можем да потърсим друга интересна рецепта.
А това е най-малкото помощниче на мама ♥️
 А пък как снима като мама... 😉


Коментари