Ето за какво може да се ползват още одринските кори освен за тази баница, която знаете вече от блога ми.
Страхотни за предястие.
Необходими продукти:
2-3 броя одрински кори
За плънката:
500 гр. Пилешка кайма (може и друга, но дъщеря ми не яде друга и за това в случая с пилешка)
1 ч.ч. булгур
1 настърган морков
1 бр.лук
Сол, черен и червен пипер на вкус
1/2 връзка Магданоз
2-3 с. л. Олио
За намазване и пържене:
1/2 ч.ч.вода
1/2 ч.ч. олио
2 яйца
Царевично брашно
Олио за пържене.
Първо приготвям плънката.
Булгура заливам в гореща вода и оставям да набъбне.
Запържвам ситно нарязания лук, добавям морковите и след това каймата. Овкусявам със подправките, но без магданоза.
Като се позапърже сместа добавям набъбналия булгур.
Самите кори нарязвам на триъгълници. Една кора на 8 триъгълника. Мисля, че и правоъгълници ще стане. Идеята е като се сложи плънката около една-две супени лъжица, да се затворят двата края и така да се навива. Но преди плънката! Намазвам листите с смесените предварително вода и олио.
После лесно -топваю ги в яйцето, в брашното и в горещото олио. Това е!
Вкусно е! Заслужава си, да се опита!
Сврвирях го с леко пикантен сос. Но и чеснов много ще подхожда!
В 4 брой за 2023 на списание Кулинарен журнал видях тази рецепта. Малко я видоизмених. Но да си знаете, ако искате да потърсите оригинала. А, ако моите рецепти ви харесват, може да следите блога: https://venerascooking.blogspot.com/?m=1
Коментари
Публикуване на коментар