Мини крем-пита

Вчера правих  целувченото руло. Да обаче ми останаха четири жълтъка. 
И разбира се същата колежка, която ми даде рецепта за целувченото ми беше дала рецепта и за крем-пита. Идеята е да се оползотворят жълтъците.
Да, обаче аз имах жълтъци за един блат и не ми се чуепха още яйца... Импровизирах...
За това мини.
Ето продуктите:
4 жълтъка
1 яйце 
5-6 с.л. захар
5 с.л. топла вода
2 с.л. олио
5 с. л. Брашно
7 гр бакпулвер
Пудра захар за поръсване 
За крема:
1 пакет пудинг
500 мл. Прясно мляко.
1 лъжица краве масло
Половин пакет сладка сметана на прах за разбиване (може и без).

Разбърквам яйцата, после добавям захарта и разбивам на ръка. После и останалите продукти и гор
товата смес пекох на два пъти в кръгла тава с диаметър 20 см. Тоест два блата. На 200°. Но тогава мислих да правя цяла крем пита. Така, че може на един път в по-голяма
правоъгълна, ако ще правите мини. Но задължително и двата случая върху хартия за печене.
След като не харесах формата на блатовете реших с кръгли резци за бисквити да направя мини. Стана страхотно. Три броя се получиха. С много крем.
Крема приготвих според указанията и за да стане една идея по лепкав и гъст, сложих и сметаната на прах и разбих с миксер.
В ринг слагам блат-крем-блат и готово. Поръсвам а пудра захар, украсявам в случая с малини и таратадам... Готово.
Обаче. Останаха ми изрезки и крем. Тях пък ги направих на мини-торта с диаметър 11 см. По-късно ще снимам и ще кача. 


Коментари