Напукани коледни сладки с какао

Миналата година пак по същото време ги правих и сега пак...
Но защо тогава не съм споделила рецепта, не знам... 
Много лесни, много ефектни и вкусни.
Бях почнала да правя не по-малко любимите ми гъбки, но точно когато вече трябваше да сложа брашно, установих, че то е съвсем малко. Бях убедена, че имам още един пакет, ноооо...
Часът беше 23, пиша на комшийката и се моля да си е в къщи, да е будна, и да има брашно.
Ами късметлийка съм! Брашно имаше. Цял пакет. А, аз, естествено трябваше да го оползотворя максимално! Та затова освен гъбките направих и напукани сладки.

 Продуктите,които са необходими са:
2 яйца 
1 чаша захар
1/2 чаша олио
3 чаши брашно
4-5 с. л. какао
Пакетче бакпулвер
Ванилия
Чашата е с вместимост 150 мл.
За оввлване: Пудра захар
Първо разбивам яйцата със захарта и после добавям другите продукти по изборената по-горе последователност. Преди да добавя брашното го разбърквам с какаото и бакпулвера. Получава се лепкаво тесто, което задължително трябва да престои един час в хладилника. После правя топчета и овалвам в пудра захар. Пека 10 минути в предварително загрята на 180° фурна. 
Съхранявам в метална кутия.
И така им се радвам. Като за картичка са

А по отношение на късмета- късметлийка съм, не защото имаше брашно, а защото съм случила на хубави хора съседи. 
Така съм и по отношение на приятели...
Та, комшийката ми  е много по-добра от комшийката ти ....🙃😂🙃

Коментари