След като опитах тората и установих,че най-силно изразен е вкуса на Дулседелечето, реших да се казва така. А домашна, защото бях решила като почвам да пека блатовете, да приготвя домашна торта. Но в движение нещата се промениха и се получи карамелено шоколадова домашна торта.
За блатовете използвах тази рецептаОт торта Алейна
С единствената разлика, че вместо в 26 см тава, пекох в 20 см, като разделих сместа на две (в едната сложих какао).
За първия вид крем:
1 пакет какаов пудинг на д-р Йоткер
50 гр. Краве масло на стайна температура
Крема го приготвих според указанията и 5 минути след като сваля от котлона, прибавям маслото и бъркам.
За втория вид крем:
1 кутия Дулсе де лече
100-150 гр добре разбита готварска сметана
Към Дулседелечето прибавям постепенно и разбърквам разбита сметана докато стане кремообразна смес. Прибавям постепенно за да не прекаля и даннес не се втечни.
За ганаша:
100 гр черен шоколад
100 гр сметана
С затоплената сметана заливам натрошеноя шоколад и бъркам до еднородна смес.
И почвам да редувам блат, пудингов крем, крем Дулседелече, и така докато свършат блатовете. Пожелание може всеки блат да напоите с около 4 с.л. прясно мляко. Но това е по ваш избор.
Слагам в хладилника да стегне. След около 30 минути приготвям ганаша и заливам. Отново в хладилника.
Мисля,че поне едно 4-5 часа трябва да постои. А най-добре цяла нощ.
Коментари
Публикуване на коментар