Торта Алейна

Какво по-хубаво и вкусно от торта с крем ванилия (неразличим от домашен) за детски рожден ден... Това е торта за третия рожден ден на малката ми дъщеря и за това се казва Алейна.


6 яйца със стайна температура
150 г захар
40 г фино царевично нишесте 
140 г брашно
3 пак. ванилия
щипка сол
1-2 пакетчета лимонова кора
Всички тези продукти по- горе *2
Блата с 6 яйца се дели на три и стават три блата, но на мен ми е ниска торта и за това удвоявам дозата. Но може и така.  А с двойна доза правя торта с блата. Останалите блатове ги правя на малка торта. Естествено, че може и със 6 блата,но не съм пробвала така.
Крем за тортата:
1 л сварен крем ванилия (два пакета)на д-р Йоткер
250 гр. масло
Маслото и крема трябва да са почти с еднаква температура за да не се пресече.
Но ако се пресече, затоплете го леко и го разбийте с миксер!
Крем за измазване:
500гр крема сирене (студено)
250 гр. Масло на стайна температура
135 гр . пудра захар
Може 4-5 супени лъжици горещо мляко при необходимост.
Мляко (топло)може би около 200-300 гр. за сиропиране. За всеки блат около 4-6 лъжици. В млякото слагам ванилия или аромат по избор.
Аз ползвах гел бои за оцветяване на крема, с който украсих тортата отстрани,но това е по избор и според фантазията ви.
С половината захар разбивам белтъците + щипка сол. Жълтиците разбивам с останалата половина захар. Постепенно добавям към жълтиците разбитите белтъци. Смесвам сухите съставки и ароматите и добавям към сместа.
Изсипвам сместа в тавичка с диаметър 26 см и пека на предварително загрята фурна на 180° до суха клечка. След като напълно изстине блата (най-добре на другия ден) разрязвам на три платки.
Блатовете са готови, ако не искате по-висока торта...  А за по-висока ще изпечете още един блат...


Крема се приготвя по указанията от пакета. Като се изравни се изравни с температурата на маслото ги смесваме.
Крема за измазване приготвям като разбия първо маслото със захарта, а после прибавям крема сиренето. Ако е многократно гъсто може да добавите малко мляко.
Блат - сиропитам - крем ванилия -блат - сиропитам -крем ванилия и така....
Накрая намазвам маслено -млечния крем и всеки украсява според фантазията си.
За моята украса ми даде идея моята приятелка, която дори ми наду балоните, защото аз не мога да надувам (много ме е страх).
Не е перфектна, но пък е ефектна и много вкусна.
И...лесна за приготвяне...


А това е тортата приготвена от останалите две палатки:


Коментари