Тиквеник с грис

Миналата седмица ходих на детски рожден ден!
Една от майките беше приготвила и донесла ябълков щрудел. Хареса ми, че е хрупкав на малки хапки. Исках рецептата, но после я промених като вместо ябълки сложих тиква. Защото тиквата,йиятоя имах от близо месец ми се молеше да сготвя нещо с нея 🤗
Но, пък всичко в рецептата на око. Така, че и аз така ще я напиша. Спокойно може да вкусвате от сместта за да прецените и вкуса.



Продуктите са:
1/2 малка настъргана тиква 
Около 1/2 ч ч грис (и малко повече)
250 гр захар от форуми (може обикновена захар)
Канела 
Ванилия 
1 ч ч. смлени орехи (не много ситно)
1 пакет кори за баница 
Около 80 гр. Масло 
Пудра захар за поръсване 




Начин на приготвяне:
Смесвам всички продукти. Получава се гъста днес, която спокойно може да се моделира на топки или...в случая на малко по-големи фитили, които са плънката.
Разтапям маслото и мажа 1 кора, отгоре слагам втора и пак мажа. От сместта оформям фитил в тесния край на кората за баница и завивам. И така следващите. Редя ги в тавичка покрита с хартия за печене.
Получиха се общо 6 броя завити пури от общо 12 броя в пакет. И сместта дойде точно. После ги намазах пак с масло и нарязах на малки хапки. Пекох до зачервяване в предварително загрята фурна на 180 °.
Като изстинат гинпорусвам с пудра захар. 

Коментари