Толкова малко продукти, токова вкусни!
Преди години в Брюксел на един празничен (или благотворителен, не помня точно) бях яла различни видове марокански сладкиши. Точно от такъв вид курабии, бях се впечатлила...Известно време търсих рецепта, но така и не почуствах, че ще са същите. Сега мога да кажа - това са!
И ако кажа, че са марокански орехови курабии, няма да излъжа.
А, днес имам повод...21 години съпруга ми най-големия щастливец на земята, защото на тази дата имаме годишнина от брака...
А, аз винаги на тази се питам, дали е щял въобще да съществува, ако не беше срещнал мен 😂
***Нямаше кой да ми е виновен за всичко, за което в необходимо да обвини себе си или да поеме отговорност!;
***Нямаше кой (и не съществува човек) да му роди толкова прекрасни деца.;
*** И пет живота да живее, нямаше да е ял толкова вкусни сладки, колкото е ял през последните 21 години.
Въобще всичко положително в живота му, което му се е случило и случва е благодарение на това, че има мен в живота си. И всичко негативно започва в момента, в който направи опит да го отрече или да се самозаблуди!
И, не ! Не се хваля. За 21 години, отдавна съм изчистила заблудите и заменила с реални представи и мнения.
Та, мисля че четете това за да си направите ореховите курабии, а не за да разберете колко щастлив е моя мъж...
Много лесни.
Необходими продукти:
400 грама орехи ( може и други ядки)
150 гр. Кокосови стърготини
3 яйца (ако са малки , може и 4. Трябва да е получи лепкаво тесто, от което да може да
се оформят топчета)
2-3 с. л. Захар
Кората на 1 лимонов - настъргана
Пудра захар за овалване
Орехови ядки за декорация (може и без).
Начин на приготвяне: Слагам ядките със стърготините в блендера. Когато са готови смлени, прибавям захарта и яйцата. Накрая и настърганата кора от лимон.Омесвам лепкаво и започвам да офромям топчета. През това време включвам о фурната да загрее на 170 °.
Овалвам готовите в пудра захар и редя готовите топчета в става покрита с хартия за печене. Върху част от тях слагам орехова ядка и притискам леко. Ако се напуква курабията не се безпокойте, това им е чара.
Пека около 12-14 минути.
Страхотна компания и за пай и за кафе.
Коментари
Публикуване на коментар