Дубайски шоколад

Никой няма право да ми говори за глобализация, мултикултурализъм, толерантност и прочие, ако:

***‌Няма сестра, която живее в Белгия, която да й изпрати подарък - Пистачо, закупено от Италия;

***‌Няма дъщеря, която учи в Нидерландия и иска ден преди да замине да й приготви Дубайски шоколад;

*‌**не е отишъл до Турския магазин за кадаиф и освен него е купил и Украински шоколад произведен (или пакетиран) в България!

И така... Аз лично вярвам, че храната е един от основните инструменти за диалог между културите. 

А, човек готви от любов и с любов за любими; аранжира и поднася с любов...

Основата щом е любов, значи оставяме гореспоменатите дълги термини да ги използват политици и институции. Ние сме много по-близо до сърцето 😉😘❤️


Та, това е моя  дубайски шоколад с Пистачо изпратено от любими и приготвено за любими:

400 гр. Шоколад /смесих черен и млечен/

160 гр. Кадаиф 

50 гр. Разтопено масло 

200 гр. Пистачо.



Начин на приготвяне:


Разтапям шоколада на водна баня.  Сипвам половината в тавичка, която съм покрила с хартия за печене. Просто нямам форма за шоколад и това е добра алтернатива. Разпределям шоколада по цялата тава и го слагам за 10-15 минути в хладилника. После разтапям маслото на водна баня, сипвам го върху натрошения кадаиф и бъркам. Накрая добавям и пистачото, и пак разбърквам добре. Разпределям го върху шоколада в тавичката с леко притискане о накрая отгоре сипвам равномерно останалия шоколад. Прибирам го в хладилника и като стегне вече е готов.

Разрязвате го на квадратчета или правоъгълници, или ромбоиди, или на цели дълги барчета по ваш избор. Опитвате едно парче, второ, трето и вече го няма.


Разкошен! Ефектен! Хрупкав!

А в случая и интернационален 😉



Коментари