Никой няма право да ми говори за глобализация, мултикултурализъм, толерантност и прочие, ако:
***Няма сестра, която живее в Белгия, която да й изпрати подарък - Пистачо, закупено от Италия;
***Няма дъщеря, която учи в Нидерландия и иска ден преди да замине да й приготви Дубайски шоколад;
***не е отишъл до Турския магазин за кадаиф и освен него е купил и Украински шоколад произведен (или пакетиран) в България!
И така... Аз лично вярвам, че храната е един от основните инструменти за диалог между културите.
А, човек готви от любов и с любов за любими; аранжира и поднася с любов...
Основата щом е любов, значи оставяме гореспоменатите дълги термини да ги използват политици и институции. Ние сме много по-близо до сърцето 😉😘❤️
Та, това е моя дубайски шоколад с Пистачо изпратено от любими и приготвено за любими:
400 гр. Шоколад /смесих черен и млечен/
160 гр. Кадаиф
50 гр. Разтопено масло
200 гр. Пистачо.
Начин на приготвяне:
Разтапям шоколада на водна баня. Сипвам половината в тавичка, която съм покрила с хартия за печене. Просто нямам форма за шоколад и това е добра алтернатива. Разпределям шоколада по цялата тава и го слагам за 10-15 минути в хладилника. После разтапям маслото на водна баня, сипвам го върху натрошения кадаиф и бъркам. Накрая добавям и пистачото, и пак разбърквам добре. Разпределям го върху шоколада в тавичката с леко притискане о накрая отгоре сипвам равномерно останалия шоколад. Прибирам го в хладилника и като стегне вече е готов.
Разрязвате го на квадратчета или правоъгълници, или ромбоиди, или на цели дълги барчета по ваш избор. Опитвате едно парче, второ, трето и вече го няма.
Разкошен! Ефектен! Хрупкав!
А в случая и интернационален 😉
Коментари
Публикуване на коментар