Филе от сьомгова пъстърва с хрупкава коричка

В новоткрит ресторант в Шумен ядох нещо подобно и реших, че и аз трябва да го приготвя. Дори не знам дали в последните 10 години съм готвила риба 🤔🤔🤔
А, майка ми обожава и всеки петък готви риба. За това, когато й гостувам си хапвам. Но, пак казвам, аз не обичам да готвя риба. 
И ако готвя ще е точно тези и никоя друга!
Всички продукти бяха на око.


Около 300-400 гр. Филе от сьомгова пъстърва, Стръкче зелен лук, около една кафена чаша панировка Панко (или трохи от хляб), прясна мента, пресен магданоз, щипка мащерка, сол, черен пипер и зехтин. Сложих и 1 ч.л. микс подправки Прованс (пет вида билки -розмарин и др.)
Всичко това в блендера. Доливах от зехтина докато се получи каша за да мога да разнеса върху филето. Измивам и подсушавам филето и мажа с билкова смес. 
Пека върху хартия за печене върху предварително загрята фурна на 200 ° за около 12-15 минути.

Споменах, че в последните години не съм готвила риба.
Не знам дали през следващите години ще има концерт, на който бих искала да отида след снощния. Лили Иванова ♥️ номер 1 ♥️
Бях в такава еуфория, която заслужаваше чаша студено вино. А виното заслужаваше да си прави компания с най-вкусната приготвена някога от мен риба.

Коментари