Щях да приготвя друго, но в процес на подготовка още се издъних. Само че вече имах нарязани кренвирши и кашкавал...
Трябваше да измисля нещо...
И, таратадам... Най-вкусните кренвирши 🔝
Необходими са ви:
3 Кренвирша
2 яйца
Ок. 100 гр кашкавал (аз ползвах кашкавалена моцарела)
Панировка Панко (това са хлебни трохи)
Трябват ни клечки за зъби 😉
Олио за пържене
Начин на приготвяне:
Всеки кренвирш режа на две части така че общосе получават шест малки кренвирчета.
На всяко кренвирче прави разрези така че да не е до края, но дори да е до края не е проблем. Вътре във всяко поставям нарязан на ивици кашкавал и забождам с клечки за зъби, така че да не падне кашкавала.
Разбърквам двете яйца приготвям панировката о през това време слагам в малко по-дълбок тиган олиото да се загрява.
Всяко кренвирче овалвам в яйце, овалвам в панировка Панко, отново в яйце и отново в панировка и пускам да се пържи.
Когато са готови преди да сервирам махам клечките.
Компания може да им прави млечно чеснов сос или каквото вие си пожелаете.
Коментари
Публикуване на коментар