Наричам го така за по лесно. Иначе пишеше,че се нарича Проя и е по рецепта на любима моя кулинария Тюркян Севен.
С единствената разлика, че аз не сложих маслини и вместо праз използвах зелен лук.
Необходими продукти:
Изглеждаше вкусно, миришеше още по-вкусно и детето го хареса.
А, аз ще опитам следващият път.
3 яйца
2 ч.чаши кисело мляко (2*200 мл)
6 супени лъж. зехтин
1/2 чаени чаша царевично брашно
Половин чаша бяло брашно
1 чаена лъж. сода бикарбонат
1 чаена лъж. сол
1 чаша натрошено сирене
1 морков
2 стръка зелен лук
копър, черен пипер, червен пипер
Запържих леко до омекване нарязания зелен лук с настъргания морков в 3 супени лъжици зехтин. Оставих го настрана.
Счупих и разбих на ръка яйцата, прибавих киселото мляко със содата, 3 лъжици зехтин и разбърках. След това добавих двата вида брашна и разбърках.
Накрая добавих лука и морковите, сиренето, копъра, солта и подправките.
Изсипах сместта върху хартия за печене и пекох на 170° около 20-25 минути.
Мирише уникално вкусно. Подходящо както за закуска (в неработен ден, защото има лук 😉), така и за следобедна закуска. Моята дъщеря си го хапва с чаша кисело мляко - като в детската градина 😉.
Ако спестите лука, може да си сложете и за работа.
Коментари
Публикуване на коментар