Марокански бонбони с фурми

Довечера съм на гости на приятелка и тя изрично ми забрани да приготвям, купувам каквото и да било! Нищо да не съм носила.
Такива облекчение изпитах, налегна ме спокойствие ... Няма да готвя, няма да шетам, отивам и сядам... 
Но! 
Започва вътрешната борба. Как така няма да направя нищо, но нали в шкафа имам фурми, шоколад, и пържен фъстък...
Бях го заредила с идеята да ги приготвя за осми март.
Та нали ви казвам, не я послушах. За това сега давам съставките на уникално вкусните бонбони:

300 гр. Фурми
200 гр. Пържен солен фъстък
Сусам за овалване
100 гр. Бял шоколад (може и черен)
1 л. Олио 
Малко черен или млечен шоколад за украса.
Начин на приготвяне:
Първо за малко накиснах фурмите в гореща вода и после ги отцеждам.Смилам фурмите и фъстъците в блендер заедно. Полученото лепково тесто разделям на три, правя на фитили и овалвам в сусам.

Правя кладенче (дълго каналче по дължината на фитила) по дължината на фитилите. Слагам във фризера и се залавям с разтапянето на шоколада на водна баня с лъжица олио. После пълня каналчета на трите фитила. Качвам и тъмен шоколад и украсявам 

Коментари