Италиански сладкиш

Ако науча точното име на сладкиша, ще добавя. Но, това, което знам само,че е по италианска рецепта.
Приятелка (по нейна рецепта в блога имам бонбони) сподели, че е яла нещо много вкусно шоколадово с орехи. И държеше, че на мен ще ми допадне много. Нейн колега го приготвял и така... Повтарям, Колега -Мъж! Та, този човек е колега от университета и на моя мъж, но какво...
Съвсем не очаквам да ми приготви торта за мен или за колегите си на работа, но... Можело е. Защо не? 
Все още любопитствам за името на сладкиша. От друга страна много се радвам на точно такива споделени рецепти - опитани, сещат се за мен и държат аз да го приготвя. Безценно !
Толкова държат, че нищо не крият от мен!  Пращат ми рецептата направо на screen shot. И в чата преди рецептата са си писали за нечия свекърва... А свекърва ми днес е юбилярка... Това ще е! За здравето на свекървата ще е. Снощи го приготвих, и сега го споделям.  А, колегите ще почерпя. 
Дълго стана. Усещам как си задавате въпроса: "Кой пък черпи за рожден ден на свекърва?"... Аз 😉
Можех и да го кръстя на нея (или сладкиш "Свекърва"), но това е друга тема, която може Вас четящите да ви лиши от рецепта. 
Истината е обаче... Ако трябва да съм искрена. Ако свекър ми беше доживял юбилея си, щях тройно повече да черпя. С ръка на сърцето - колкото баща си го обичам. Та...
Той пък много обичаше жена си. Обичаше да казва: "Две неща вземах с най-голям мерак - жената и колата!". Така, че знам, че отгоре се радва за нея, за нейния юбилей...
И така... Оправдах се някак за това защо и за кого готвя и черпя...
Винаги има повод за хубав сладкиш! 



Давам рецепта:
125 гр.масло (по рецепта 120, но какво да го правя останалите 5 гр. от пакета)
160 гр. Захар
3 яйца размер Л
10 гр. Бакпулвер (по рецепта 8, но другите 2 грама какво да ги правя пак)
4 с.л. с връх какао
160 гр. Смлени орехи
50 гр. Разтопен черен шоколад

За ганаша:
100 гр. Черен шоколад
100 мл сметана

Начин на приготвяне: 
По реда, по който са изброени бъркам съставките. Накрая добавям разтопения шоколад . Сипвам в малка правоъгълна тавичка върху хартия за печене и пека на 160 ° 2 предварително загрята фурна около 20 минути.
След като изстине сладкиша го заливам с ганаша.
И след като ганаша стегне, го нарязвам.
Ред е да се чудя в какво да го пренеса на работа. 









Коментари