Майка често ги приготвя. Ей така, между другото. Всички опитали са страшно очаровани от вкуса. Звучеше и лесно за приготвяне и... От кога се каня, реших и аз да ги приготвя. Честно да ви кажа...
Това дълбане на курабиите не е мойто. За това и много рядко правя и прасковки.
Но, това е защото и друг път съм казвала не обичам пипкавите неща и предпочитам на всичко мързеливото.
Но! Заради вкуса си струва!
Това отделено време накрая ти се отблагодарява със страхотен вкус!
Ако имате време и търпение със сигурност вкусовите ви рецептори ще бъдат възнаградени.
Необходими продукти:
2 яйца
3 с.л. захар
3 с л. Мед
2 с.л. кисело мляко
1 пакетче бакпулвер
1 ч.ч. олио
Щипка канела
550 - 700 гр. Брашно
Конфитюр или мармалад
Орехи (може и без)
Начин на приготвяне:
С миксер разбивам яйцата, захарта и меда.
Добавям киселото мляко и олиото, а след това бакпулвера и канелата. Накрая започвам постепенно да добавям брашното. Омесвам меко тесто, което оставям около 30 минути да почине.
Правя малки топки, колкото орех и пека на предварително загрята фурна на 200 °.
Когато меденките изстинат ги издълбавам, а трохите смесвам с ябълков мармалад. После ги пълня и слепвам. Овалваме в смлени орехи. И таратадам... готови са!
Коментари
Публикуване на коментар