Малко ми удря и на паста, малко на торта, но факт е, че е шоколадова.
Вкусна! За любителите на млечния шоколад ще е по-сладка. Но, аз използвах черен.
И много е лесна. Два блата. Два шоколада...
Необходими продукти:
2 големи яйца
360 гр. Пудра захар
230 гр брашно
1 1/2 чаена лъжица бакпулвер
1 1/2 чаена лъжица сода бикарбонат
90 гр какао
250 мл прясно мляко
125 мл олио
1 ванилия
250 мл гореща вряла вода
За ганаша:
200 гр. Шоколад
200 гр. Сметана
2 с.л. масло
Всичко бъркам с миксер като най-накрая оставям добавянето на горещата вода. Добавям я постепенно на тънка струйка.
Разделям сместта на равни части и пека във форма с диаметър 22 см на 190 ° около 30 минути до суха клечка. Внимание! Сместта е една идея по - течна. Хубаво е ако имате тавичка, която не е с махащ се ринг. Или за 2секи случай ако е с ринг опаковайте дъното слот външната страна с алуминиево фолио.
За ганаша затоплям сметаната без да кипне. Заливам с нея натрошения шоколад. Бъркам онкаъо почне да се разтваря добавям и маслото.
Изчаквам да изстине напълно. Като изстине слагам за около 40 минути в хладилник и след това вече мажа между блатовете и измазвам цялата тортата.
Ганаша трябва да не е много течен и не напълно охладен. Лесен за измазване.
И така... Готова е след около 2 часа в хладилник...
Коментари
Публикуване на коментар