Лозови сарми с булгур

По принцип много обичам сарми. Обожавам всякакъв вид сарми -зелеви, лозови, с лапад, с ориз, с булгур, постни, с месо... много обичам!
Но, по принцип не готвя сарми. Защо?
Защото не обичам пипкавите неща.
Но, ако съм взела едон пакет лозови листа от Турция и този пакет всеки път ми намига като отворя хладилника, значи ще се готвят сарми. 
И ето рецепта за моите лозови сарми с булгур.
Необходими продукти:
Лозови листа
1 водна чаша булгур
1/2 водна чаша ориз
1 -2 глави лук
1/2 връзка магданоз
Черен пипер
Джоджен
Червен пипер
2 супени лъжици доматено пюре
Олио за запържване
1 1/2 водна чаша вода
Чашата е 250 мл.
Начин на приготвяне:
Измиваме булгура ориза. Нарязваме на ситно лука и го запържваме.
Добавяме подправките и доматеното пюре, ориз, булгур и магданоз. Заливам ги с вода, затварям с капак и варя докато попие водата. Слагам по една чаена лъжица във всяко листо и завивам.  Дъното на тенджерата покривам с лозови листа и нареждам сармите. Доливам вода колкото леко да ги покрие и отгоре пак слагам лозови листа. Притискам с порцеланова чиния и варя на средна температура (като заври още намалям)около 40-50 минути
 Накрая почти няма вода в тенджерата.
И готови са! Пипкави са! Вкусни са!

Коментари