Омръзна ми да казвам, че все гладувам,но слаба още не съм се видяла. Но, лечебния глад е моя и след Нова година имам плачевна нужда от разтоварване.
Проблема е ,че хладилника е зареден с продукти, чиийто срок на годност почуква на вратата на хладилника.
И този камамбер е така...
Дошъл при мен чак от Белгия...
Сякаш тука няма...
Има, но това е от мама!
Това е нещо като да ти пратят буркани зимнина от село. Но, моите родители са в Белгия и така ...
Кой каквото може праща ...
От свекървата от село са орехите...
Та това, което се вижда е и рецептата:
Камамбер
Нарязани франзелки
Една круша, нарязана
Розмарин
Черен пипер
2 скилидки чесън
Зехтин и орехи
На решетки нарязвам (не до край) сиренето. Пъхам в тях нарязани на филийки чесън, нареждам франзелите и нарязаните круши, и заливам със зехтин. Поръсвам с подправките и накрая орехите. Пека на предварително загрята фурна на 150 ° около половин час. Но щ, контролирайте да не се разтече свиренето.
Та, така... Срещнаха се на майка ми камамбера със на свекърва ми орехите и се получи нещо уникално. Ароматно! Вкусно!
Топваш франзелката и хапваш. Топиш крушата и хапваш...
Коментари
Публикуване на коментар