Крушов ликьор

Някъде края на септември приятелки ми идваха на гости. Едната ми гостенка ми подари чаши за мартини. Още тогава реших, че ще пия ликьор в тези чаши. Крушов. Може би заради аромата. Или ягодов, заради цвета... Знам ли, трябваше да м направя подобаващо посрещане на тези чаши. Тоест вътре трябва да има нещо,което ще ми хареса и на вкус , и в същото време да е и фотогенично. 
Направих ликьор и от круши и от ягоди. Но първо ще дам рецептата,с крушовия ликьор, а в следващата публикация, рецепта за ягодов ликьор.
Защо чак сега ги публикувам ли? 
Ами защото сега са готови...с
Първо две седмици се киснат плодовете и после два месеца се чака... Та за хубавите неща трябва търпение 
Необходими продукти:
Круши - 2 броя;
 1 щипка канела
700 мл водка
1 л вода 
1 кг захар 
Стъпки на приготвяне:

1. Обелвам крушите нарязвам на филийки и ги постввм в голям буркан. Заливам го с водката, и поръсвам с канела 
Оставям буркана 2 седмици на хладно.

Сварявам захарен сироп,който като изстине малко смесвам с тинктурата.
Оставям да предстои на тъмно около 2 месеца. 
Резулата е "Уауууу".
Толкова красив златен цвят. Ароматен и сладък.  
И все пак преди да прекалите с ликьора не забравяйте да последвате страницата ми във фейсбук и блога ми. 

Коментари