С предишните рецепти бях споделила за предизвикателството в една от кулинарните групи да готвим по рецепти на известни готвачи. Та тези бишкоти са по рецепта на Рудолф ван Веен.
Пише,че може да се сервират топли или като бисквитка. Мое мнение е, преди сервиране да се затоплят Задължително! Уникални са когато са затоплени! Другия вариант е ако си го топвате в кафето или обичате да хрупате!
На пръв поглед изглеждат лесни, но само на пръв поглед. Малко се озорих с тестото.
Добавих допълнително още поне 2-3 супени лъжици брашно. Но са факт. Вкусни са, хрупкави са. Но затоплени са шоколадово кадифе.
Необходими продукти:
- 150 г лешници
- 120 г натурален шоколад
- 210 г кафява захар
- 230 г брашно (+2-3 с.л. при необходимост)
- 30 г какао
- 1 ч.л. бакпулвер
- щипка сол
- 3 яйца
Начин на приготвяне:
Първо запичам лешниците във фурната за около 12 минути на 180 °.
После смесвам брашното с какаото, бакпулвера и солта.
Захарта блиндирам заедно с шоколада.
Разбивам яйцата с миксер. След това прибавям захарно-шоколадовата смес . Сместа с брашното добавям , а след нея лешниците.
Разделям тестото на две равни части. Върху набрашнена повърхност оформям две рула с дължина 25 см. Пека ги 15 минути в предварително загрята фурна на 180° .
След като изстинат рулата ги нарязвам на филийки с дебелина един пръст и ги пека пак 15 минути на 180°.
Източник: https://www.24kitchen.bg/recipe/shokoladovi-bishkoti
Коментари
Публикуване на коментар