Сестра ми и зет ми ще ми идват на гости днес. От Белгия.
Така че се постарах да е нещо наистина вкусно. Може би не заложих на вида, но и той изглежда апетитен. Най-важното,че го има домашния почерк.
И, че приготвено е с много любов ♥️
Необходими продукти:
3 яйца
300 гр. Захар
300 гр. Олио
250 гр.тиквено пюре
300 гр. Брашно
1/2 ч.л. сода бикарбонат
Щипка канела
Щипка индийско орехче
За крема:
250 гр крема сирене
1/2 ч.ч. пудра захар
200 мл. Сладкарска сметана за разбиване
За ганаша:
200 гр. Черен шоколад
200 гр сметана
Начин на приготвяне:
Разбивам яйцата и захарта, прибавям пюрето и пак разбивам. Добавям олиото и след това брашното предварително смесено със содата, канелата и индийското орехче.
Сипвам в тава с ринг с диаметър 26 см, която е покрита с хартия за печене и намаслена.
Пека на предварително загрята фурна на 170-180°.
Пека до суха клечка. Около 20 минути пекох на долен и горен реотан, а след това само на долен, но това зависи от фурната.
Крема приготвих като смесих всичко и разбих с миксера. Получава се гъст крем лесен за мазане.
За ганаша стоплих сметаната, но без да кипне и залях с нея натрошения щоколад. Бърках докато се получи еднородна смес.
Изстиналия блат разделям на две.
След това мажа с всичкия чийзкрем. Отгоре изсипвам леко изстиналия шоколадов ганаш.
Престоя през нощта и на сутринта опитах.
Ммммм... чакам любимите ми с нетърпение.
Вече мисля какво друго да има приготвя за вечеря.
Коментари
Публикуване на коментар