Булгур с праз и гъби

В моя любима кулинарна група се включвам в предизвикателства да се готви по рецепта на известни готвачи. Съответно админа обявява през определен интервал от време по рецепти на кой готвач да се готви в обявения период.
Та, предизвикателството с Рефика Биргюл ме предизвика. Готвих, публикувах, участвах, но още готвя... Не мога да се спра
И както обичам да казвам -предизвиквам се на 100% , защото смята аз си гладувам вече 11 дена, но не спирам да готвя.


Необходими продукти:
2 бр. Праз
2 бр. Моркови
400 гр. Гъби (по рецепта бяха 300)
4-6 скилидки чесън
1-2 с.л. масло
6-8 с л. Зехтин
2 водни чаши булгур 
1 ч л Кимион
1 ч л Черен пипер
1 ч л Джоджен
 1-2 с л  Доматено пюре
Кисело мляко за сервиране
Мента за декорация
Начин на приготвяне:.
В малко зехтин запържвам праза и настърганите моркови. Щипка сол добавям  Като поомекнат ги сипвам в чиния и продължавам да пържа в същия тиган нарязаните гъби като добавям още малко зехтин. Като почнат да покафеняват добавям чесъна. Преди да ги преместя в чинията с праза добавям кимион, черен пипер и джоджен. Отново в същата тава добавям зехтин и маслото в която запържвам доматеното пюре след което добавям булгура. Веднага след това добавям праза в морковите и губите и сипвам 4 водни чаши топла вода. Тенджерата затварям и оставям да се готви на слаб огън. 
Готовото ястие поднесох с кисело мляко. Аз го овкусох с чесън и сол, но може и без.
Всякак е вкусно!

Коментари