Е, това го обожавам!
Нищо сложно, но много вкусно.
2 средно големи патладжана
Брашно около 1 ч.ч.
Сол на вкус
400 мл сметана за готвене
Щипка Черен пипер
Магданоз за декорация
Първо изпържвам нарязания на шайби и филии патладжан. Не знам вие как овалвате в брашно,но яз открих наскоро много лесен начин. В найлонова торбичка или плик сипвам брашното и нарязания патладжан вътре. Затварям и разклащам така че да не остане ненабрашнен патладжан. И после пържа. Разбира се преди да го набрашня го осолявам и оставям за малко да си пусне горчивия сок.
След като изпържа патладжана, в една тавичка сипвам сметаната и като започне леко да бълбука намалям котлона на много слабо. Добавям патладжана, овкусяваме със сол и оставям около 15 минути на слаб огън докато се сгъсти. Поръсвам в магданоз и сервирам.
Коментари
Публикуване на коментар