Бекярска баница на тиган

Имам подарък три малки тиганчета, които могат да се ползват и на котлон и във фурна и бързам ги ползвам. Първо веднага в най-малкия направих яйца на очи. На другия ден т.е. вчера в най -голямия тази вкусна баница.
8-10 броя кори за баница
4 с л. Зехтин
1/2 чаена чаша мляко
1/2 чаена чаша кисело мляко
Щипка сол
50-70 гр. Сирене
1/2 ч.л. сода бикарбонат
Няколко стръкчета пресен магданоз
Приготвям смес от млеката зехтина и содата бикарбонат и солта. Отделно натошавам сиренето и смесвам с нарязания магданоз.

Слагам на дъното на тигана 2 лъжици зехтин. Слагам две кори една върху друга като краищата оставям да видят отстрани на тигана. Сипвам малко от сместа с млякото и слагам кора за баница в дъното.намапквам я леко така че да покрие дъното без да стърчи от страни. Слагам от натрошеното сирене, от сместта с млякото и пак кора за баница. После само от сместта, после сиренето и така редувам докато свършат корите или сместта. Накрая затварям със стърчащите краища на първите кори и слагам на котлона на средна мощност (да не е много горещ). Около 10 минути пържа едната страна. С помощта на чиния обръщам и пържа и втората страна.

Коментари