Киш със сирена и тиквички

За закуска за децата и за обяд за останалите мои хора,които са на работа днес приготвих киш. Ами френски бил киша. Ами и аз от една седмица съм на френска вълна...все френска реч около мен. Френски финес ... Общо взето щом около мен се чува френска реч, значи аз съм релакс на макс... Най-хубавите релаксиращи дни винаги са ми в Белгия.
Необходими продукти:
100 гр масло (маргарин) за готвене
70 мл олио
1 бр. Яйце
1/2 пакет бакпулвер 
2 с л кисело мляко
300-330 гр брашно (контролирано)
1/2 ч л сол
За плънката:
2 бр. Малки тиквички на колелца (изпържени, леко панирани)
200 мл сметана за готвене
1 бр яйце
150 гр. Натрошено сирене 
1 бр. Моцарела нарязана на кубчета
200 гр настърган кашкавал 
Няколко чери домати за декорация.
Пресен босилек за декорация.
От продуктите за тестото омесвам меко маслено тесто,което разточвам между две хартии за печене. Разтилам в тава за тарт и правя дупчици с вилица за да не се надуе много тестото про печене. Първо слагам за 10 минути в хладилника и после пека на предварително загрята фурна на 180 ° до леко порозовяване.
Когато порозовее изваждам и сипвам плънката вътре, поръсвам с кашкавал и декорирам с домати и пресен босилек.
А, плънката как приготвих 🤔🤔🤔
В тиган сложих сметаната и тиквичките и ги бърках докато сметаната се сгъсти. Леко като изстинаха добавих сиренето, яйцето, част от моцарелата и част от кашкавала. Сипах плънката, отгоре поръсих с останалата моцарела и кашкавал и декорирах. Още около 20 минути пекох във фурната .

Уникално вкусно! 
Пробвайте и с пилешко, и с броколи, и със спанак , и с каквото мислите,че ще ви допадне.


Коментари