На вид и на вкус страна страхотна! Само в движение увеличих дозата, но това няма такова значение.
Трябваха ми:
250 гр бисквити
2-3 супени лъжици какао
140 гр. Караве масло
Може бисквитите да да какови и тогава няма да има нужда от какао.
За крема:
200 гр. Черен шоколад
100 гр. Млечен шоколад
200 гр. Сметана
В случая аз удвоих съставките за крема, защото направих бисквитения борд по-висок и като сипах крема беше останало доста място. Моята тавичка беше а диаметър 18 см. Така че или ползвайте малко по-голяма тава, или направете бирд6не по висок от 4-5 см.
Иначе, страшно лесен... И много вкусен.
Начин на приготвяне:
Бисквитите се смилат в блендера, към тях се добавя какаото и разтопеното масло.
Полученото бисквитено тесто се разпределя в тавичка с ринг и се прави борд. Прибира се за около 20-30 минути в хладилник или за около 15 минути във фризер за да стегне.
Загрява се сметната и с нея се залива натрошения щоколад. Бъркам до пълното разтапяне на шоколада и сипвам готовата шоколадова смес върху бисквитения блат. Може да я украсите с каквото имате под ръка -ядки, филиран шоколад, кокосови стърготини и др. Връщам я хладилника да стегнете час-два о после го вадя за да си хапнем. И ако в случая като моя имате гости и сте на гости като мен, няма да се наложи да върнете чинията с тортата отново я хладилника. Просто всичко свърши при първото вадене.
Коментари
Публикуване на коментар