Сочни курабии с течен шоколад

Казвала съм явно, че докато съм на гости на майка ми и сестра ми много обичам да приготвям сладки. Защото обичам да снимам приготвеното в тяхната градина. И не само... Обичам да готвя за любими ♥️
Днес след като всички в къщата заминаха на работа аз запретнах ръкави. По принцип неща които мога да го приготвя доста по-бързо тука ми отнемат време. Първо проверявам дали да налични всички продукти, после ги приготвям и чак тогава почвам да готвя. 
Но, пък тука човек и 6 месеца да не излиза от вкъщи гладен няма да остане. Мазето им е като малък хранителен магазин. Така че човек има ли желание може да готви цял ден на почивки. А на мен желание специално за готвене не ми липсва.
Трябваха ми:
260 гр масло за готвене
1 непълна водна чаша олио
1 яйце 
1 водна чаша пудра захар
4 супени лъжици пшеничено нишасте 
1 пакетче ванилена захар
1 пакет бакпулвер
Брашно колкото поеме (около 600 гр. Контролирано) за да стане една идея по-меко от пластелин. 
За слепване: 
Течен шоколад (може и сладко по ваш избор)
Прясно мляко за потапяне на  курабиите и кокосови стърготини за овалване.
Начин на приготвяне:
Първо смесвам мокрите съставки -масло, олио, яйце. Бъркам ги добре и после добавям пудрата захар, ванилията, нишастето и брашното. Оставям готовото тесто да почине около 10 минути и после започвам да правя топчета които леко сплесквам. Нареждам ги върху тавичката на фурната покрита с хартия за печене. И ги пека около 30 минути на предварително фурна на 160 градуса. Получиха ми се общо 42 топчета, които като слепим стават 21 курабии.
Като изстинат ги слепвам с течен шоколад.
 Потапям ги от двете страни в млякото и овалвам в стърготини...
Леки, сочни, ефектни!
Бързи и лесни! 
А, на фона на тази красива градина удоволствието е пълно! Пълен релакс!

Коментари