Пиперено руло

За първи път ядох това руло в моята приятелка. Уникално е! 
После и аз го приготвих, но не стана червено като нейното. И това е било защото не съм пасирала пипера, а съм го минала само с ръчния чопър. Но вкуса винаги е много як!
Втория опит ми опит вече беше сполучлив и на цвят.
Страхотно за предястие, имаше коментари,че е уникално за ракиено мезе. Според мен заради сиренето вътре би си партнирало и със студено бяло вино. Но, ако трябва да съм искрена, бих го яла о за основно. Обожавам го! 
Въобще сложители го на маста ще обере точките. Хем е ефектно на вид,хем вкусно. Пък кой с каквото иска да си го хапва.
Това го приготвих за абитуриентската на дъщеря ми. Не че в къщи имай гости, но ей така, да има...
Необходими продукти:
1 голям буркан белен пипер  (ок.7 броя, което е ок. 400-500 гр.)
4 яйца
3 лъжици брашно 
Сол
Черен пипер 
За пълнежа:
300 гр. крема сирене
150 гр. Сирене натрошено (намачкано)
Магданоз
Начин на приготвяне:
Разбивам яйцата, брашното, солта и черния пипер. Пасирам пипера и го прибавям към яйчената днес. 
Застилам хартия за печене върху тавата на фурната и сипвам върху нея готовата смес.
Може да ви се струва малко по-течна, но това да не ви притеснява. Пече се в предварително загрята фурна на 200 ° около 10-12-15 минути. Като видите, че краищата на блата леко се отделят от хартията, значи е готов. Готовия блат обръщам върху друга хартия за печене, махам другата и оставям да изстине, но не напълно.
Смесвам натрошеното намачкано сирене с крема сиренето и нарязания магданоз.
Леко изстиналия блат мажа с плънката и навивам на стегнато руло. 
За да запази свежестта си го увивам в хартията и прибирам в хладилника. 
Сервирам... И свършва.  Нищо не връщам обратно в хладилника 🤗
п.п. Моята приятелка го приготвя винаги с Филаделфия... А, аз все търся по-бюджетен вариант. И вие може да опитате с любимо ваше сирене или пък да добавите друго според вашите предпочитания.

Коментари