Сладкиш със замразени малини и ягоди

Отдавна не съм ги приготвяла този сладкиш, но пък не ми е и за първи път. Чудя се защо не съм споделила рецепта до сега 🤔
Токова лесен!
Без яйца, без мляко...Ей, така, като пясък посипвам сухите съставки, отгоре предварително размразените плодове и пак сухите съставки, масло и таратадам...

Снощи правих брауни и бях решила и този сладкиш да приготвя. Оказа се обаче, че нямам достатъчно захар и бях се отказала. Но! Имам приятелка,която готви като мен през нощта. 🤣🤣🤣
Имала поръчка за торта, а й трябвало подложка... И така, в 12 през ноща праща мъжа си-тя на мене захар, аз на нея подложка! И нека готвенето започне в 12 през нощта. Мъжа й е убеден,че нещо не е натъман в нас, но аз пък съм спокойна,че не съм сама.
А, на всичкото отгоре като погледнах в торбата освен захар има и ядки. Ами зарадвах се...Ами ще се готви...
А, приятелите, поне моите, винаги са ми носили радост. Може би не е случайно и значението на името-  й Неше, което също значи радост. Мисля че не е случайно, че днес и международният ден на приятелството 🍀
Та, за сладкото да пиша...
Приготвяла съм го само са малини, с вишни, но сега смесих, защото нямаше да ми стигнат.
Нужни са ни:
1 Водна чаша брашно
1 в.ч. пшеничен грис
1/2 в.ч. захар
1/2 ч л бакпулвер
80-100 гр. Разтопено масло
350 гр. Замразени малини/ягоди
Малко вода, около 50-80 мл (не повече).
Пудра захар за поръсване 
Начин на приготвяне:
Смесвам сухите съставки. Поръсвам с половината суха смес дъното на тавичката. Отгоре нареждам хубаво размразилите се плодове и посипвам със сока който са оделили, към който добавям и водата.
Отгоре пак поръсвам суха смес. Леко я притискам към плодовете и я заливам с разтопеното масло. 
Всичко това пека на 175-180 ° около 35-40 минути докато отгоре стане леко златисто и замирише в цялата къща на малини и масло ♥️

Коментари