Пилешки бонбон

Винаги съм казвала, че се затруднявам когато представям рецепта на нещо различно от сладкиш. Винаги се затруднявам и в снимките или си мисля,че това, което е на вкус не се усеща на снимката. Както и да е. Сега една рецепта различна от десерт, но пък пак Бонбон. 
Защото е опаковано като голям бонбон.
Идеално е за гости. Има хубав и изискан вид, разпределено на порции (бонбони), а и на вкус много добър.
Необходими продукти:
500 гр. Пилешки месо
1 бр майонеза (ползвах Краси)
5-6 стръка зелен лук
5-6 зелен чесън
Пресен Магданоз
Сух джоджен 
Черен пипер на вкус
2 ч.л. червен пипер
Сол на вкус 
1 с.л. лимонов сок
Нарязват се пилешкото месо, лука, чесъна и магданоза. Овкусяват се с посочените по-горе подправки и майонезата. Оставят се около 30 минути да се овкусят хубаво и след това се завиват в хартия за печене, на която завързвам катаищата. Готовите бонбони редя в тавичка, заливам с около 200 мл. вода и пека на предварително загрята фурна на 180 °. Аз пекох около час и 10 минути.
Бяха готови преди 3 часа, а вече няма нито едно. Сигурна съм, че и у вас ще свършат бързо. 


Коментари