Пуешки кюфтенца

Не че много готвя пуешко и въобще нещо с пуешко месо.
Тази седмица имаше пуешка кайма в Лидъл и взех. 
И естествено каймата се асоциира с кюфте. И аз кюфтенца правих.
Страхотни за предястие, пък  в по-големи количества или размер, може да се сервира и за основно. С някоя гарнитура.
Но в случая са кюфтенца и са за предястие.
Използвах:
500 гр. Пуешка кайма
2 яйца (размер S)
1 брой моцарела, нарязана на дребно
3-4 стръка зелен лук
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. индийско орехче
1/2 ч.л. черен пипер
2 с. л. Галета (слагам в каймата)
Отделно галета за овалване и олио за пържене. 
Омесвам всички продукти и правя малки топчета,които овалвам в галета и пържа в дълбок тиган. 
Може да се сервират с чеснов сос или със сос по ваш избор! 

Коментари