И друг път съм писала, че не обичам много да споделям и снимам основни ястия. Все нещо ми липсва. Но, ще споделя! Защото пък е вкусно!
Защото понякога и в това,което не обичаш има нещо хубаво! В случая вкуса, например 🤔
Пък и днес ей така, доста против волята си неща съм правила...
Като например, да мълча, когато имам какво да кажа...
Като въпреки разочарованието си от хора,които съм считала за близки, да преглъщам (това е от известно време)...
И понеже всеки човек е свободен в действията си, аз съм дала възможност на доста хора да разочароват съвестта си, или пък да трупат тежест в нея... Но, техен избор! А, мой горчив опит!
Та, всичко това го изписах заради една дроб сарма!
Рядко правя тази дроб сарама, но пък свършва за отрицателно време и всички я харесват!
1 1/2 чаши ориз (голяма чаена чаша)
3 чаши вода
600-700 гр. леко сварени и нарязани пилешки дробчета
1 кофичка кисело мляко
4 яйца
Джоджен
Черен пипер
Олио
Сол на вкус
1 с л. Брашно
Щипка сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
По мързеливия начин... Запържих ситно нарязания лук, добавих добре измития ориз и пържих още малко. И всичко това във фурната го правя (както казах по мързеливия начин). После добавям подправките, водата и дробчетата. И обратно във фурната на 230-250°. През това време приготвям заливката. Разбивам яйцата, добавям кофичка кисело мляко, лъжица брашно, щипка сода бикарбонат, щипка сол.
Когато ориза попие водата, заливам със заливката и пека до златисто. При мен ориза си беше готов, но преди да залеете първо проверете дали вашия ориз се е сварил добре. И така, готов е...
Моя колежка ми каза,че добавяла и гъби и ставало много вкусно, но забравих.
Но вие, може и да не забравяте!
И ако всичко в живота се забравяше със същата лекота, дали той щеше да бъде толкова вкусен, колкото моята дроб сарама.
Както и да е! Пишете ако опитате и с гъби или с нещо друго!
... Или пък ако нещо ви тежи и ако ще ви олекне когато го напишете!
Сега нека сложа поне още една снимка...
Коментари
Публикуване на коментар