Рядко споделям рецепти за основно, за супи и въобще рецепти различни от десерти. И винаги се шегувам,че в къщи основното е торта, десерт курабии и така...
Но и друго готвя освен десерти. Снощи готвих супа леща. А, в къщи я обичат лещата и в супа, и в яхния, и в салата, и в кюфтета...
Пък и само сухата храна не им допада. Особено на мъжа в къщата. Въпреки, че гладен не си е легнал (защото няма да може да заспи), ако няма нещо воднисто като супа или яхния, недоволства!
Когато иска нещо като яхния все повтаря: " Искам да сготвиш нещо по БДС."
И така... Искам, искам...
Надявам се много хора да ме подкрепят като си кажат: "Намерил-премерил". 🤣🤗
Но готвя... И снощи беше червена леща.
Необходими продукти:
250 гр. Червена леща
3- 4 скилидки чесън
1 глава лук
1 морков
1/2 консерва от белени и нарязани домати (може и пресни)
1 ч.л. куркума
1 ч.л. къри
Черен пипер
Сол на вкус
1.ч.л. червен пипер
Олио
Вода около 1-1.5 литра
Начин на приготвяне:
Отначало запържвам нарязаните на ситно лук, морков и чесън. Добавям червен пипер, белените домати и изчаквам съвсем малко да се задушат. След дтлва добавям водата и измитата добре леща. Отначало слагам малко вода и ако е необходимо доливам. Ние обичаме по-гъста да е.
След като лещата заври и почне да се разпада, добавям куркумата, кърито и черния пипер.
Ами много вкусна и ароматна стана!
Та, и супи готвя аз! Да се знае!
Коментари
Публикуване на коментар