Бързам преди да забравя да се похваля с бисквитките. Едно тесто, два вида бисквитки. Дори следващия път двойна доза ще направя, а половината тесто във фризера ще запазя. А, какво ни трябва за 1 доза.
220 гр. Масло или маргарин за готвене;
1 в.ч. пудра захар
2 яйца
1 пакетче бакпулвер
4 в.ч. брашно (последната прибавете контролирано)
Чашата е малка водна -200 мл.
Смесвам продуктите по изброени по-горе ред и омесвам меко незалепващо тесто.
Разделям тестото на равни части по 450-500 гр.
Към първото тесто прибавям:
1 ч. л. Канела
2 с л. едромлени орехи
2 с.л. шоколадови капки
Омесвам тестото и го завивам под формата на салам във стреч -фолио. Прибирам във фризера.
Другата част разделям на две. Към едната прибавям:
1 с.л. какао
1 с.л. шоколадови капки
Капки бадемова есенция
Бялата част от тестото разтилам на тънко тесто върху стреч фолио. Разделям го хоризонтално на две. От тестото с какаото правя два дълги фитила. Слагам ги съответно върху двете разделени части от бялото тесто и затварям. Завивам във фолиото и пак за един час във фризера.
Може когато е повече количество да се замразят за по-дълго и после само се режат и хоп във фурната.
Та, тези след един час ги изкарах, нарязах и във фурната на 170° за около 15-20 минути. Предварително загрята разбира се.
**Но! Следващия път мисля да направя от първото тесто по-дълъг салам, защото се надуват и стават големи. И така са хубави, но иначе ще станат повече бройки например. А другия вид тесто ще разточа още по-тънко и фитилите по-тънки. Те пък се напукаха, станаха големи.
И въпреки това на брой са доста.
И децата ги харесаха.
Коментари
Публикуване на коментар