Бисквитено руло с тиквен крем "Венера"

Бисквитено руло с тиквен крем "Венера"
Този тиквен крем в рулото свети. Като Венера, която първа изгрява и последна залязва. И рулото, щом го погледнем виждаме този наситен оранжев крем, а опитаме ли вкуса на рулото, не го забравяме дълго време.
А, моето име също означава Венера.
Името и рецептата са плод на моята фантазия, нищо че има много бисквитени рула... Но точно такова с тиквен крем с кондензирано мляко си е мой каприз...
Та, тази рецепта ще изгрее над всички, сигурна съм. Ще стане хит в приготвянето на бързи сладкиши, защото е и лесна, и ефектна.

 
За блата на рулото са на нужни:
220 гр. чаени бисквити с масло "Роден край";
4 с.л. какао;
2 с. л. Пудра захар;
50 - 60 гр. сладко кондензирано мляко (две пълни големи супени лъжици);
100 гр.прясно мляко (налива се контролирано).
За пълнежа:
1 ч.ч. пюре от печена тиква
100 гр. Масло
100 гр. Сладко кондензирано мляко
Щипка индийски орехче;
Щипка канела;
2 с. л. Пудра захар
Кокосови стърготини за поръсване (в случая цветни)
Начин на приготвяне:
Първо се нарязва тиквата на малки парчета и се пече във фурната.
През това се разбива маслото на стайна температура с пудрата захар и кондензираното мляко.

 
Готовата тиква се пасира с пасатор, заделя се една чаена чаша, която се смесва с разбитото масло и се прибавят канелата и индийското орехче.
Бисквитите се смилат в блендер. Добавят се какаото, пудрата захар, кондензираното мляко и накрая контролирано прясното мляко. Получава се гладко меко бисквитено тесто. Разстила се тестото върху стреч фолио с дебелина около половин сантиметър.
Намазва се с тиквения крем и се навива на руло. Оставя се навито с фолиото и се прибира в хладилника за около 3-4 часа.  След това се нарязва с дебелина около сантиметър и се поръсва със стърготините.
Уникално вкусна, впечатляващо ефектна!


Коментари